Kender du det?

Oplever du nogen gange det, at din kollega, leder eller ægtefælde opfører sig irriterende, besværlig og måske lige frem helt på tværs eller på anden vis udøver en adfærd, du bliver frustreret over? Og har du nogle gange tænk: ”hvor er han dog tåbelig – bare han da ville … eller kunne … eller holde op med at …”? Det oplever alle mennesker. Og sådan er det at være en del af et fællesskab, hvor vi alle er forskellige. Heldigvis findes der gode metoder til at ”demontere”, at andre mennesker opleves besværlige og irriterende. Det kan dette kursus hjælpe dig med!

 

Det lærer du

På kurset lærer du, hvordan hjernen tager imod indtryk fra omverden, hvordan den bearbejder indtrykkene, og hvordan de bearbejdede indtryk derefter kommer til udtryk igennem dit unikke system af personlighed, filtre, erfaringer og kompetencer. Og det giver dig mulighed for at begynde at se, hvorfor vi mennesker så ofte misforstår hinanden.

 

Udbytte

Ved at deltage på kurset vil du opleve, at det bliver nemmere for dig at arbejde sammen med andre, selvom de er anderledes og gør ting på andre måder end dig. Du vil opleve, at du i højere grad begynder at tænke på forskellighed fremfor forkerthed, når du er sammen med andre mennesker. Det vil blive rarere og mere afslappet for dig at arbejde og samarbejde med andre mennesker. Du bliver i stand til at møde dine medmennesker på en mere imødekommende måde, så de i højere grad oplever sig set, hørt og taget alvorlig.

 

Indhold og form

Kurset taget udgangspunkt i Jungs typologier (MBTI). Du udfylder, før du kommer på kurset, et spørgeskema om dig selv, som danner grundlag for din personlige typeprofil, som du får udleveret på kurset. Du får en grundig indføring i Jungs typologier, og hvordan de opleves i praksis. Der vil være opgaver og øvelser undervejs, som viser, hvordan forskellene kommer til udtryk, og der er efterfølgende dialog om, og refleksion over, din egen adfærd og tilgang til opgaverne. Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) er et psykologisk værktøj, der viser nogle af de grundlæggende personlige forskelligheder, vi mennesker er ”udrustet” med. MBTI er verdens mest udbredte og dokumenterede værktøj til bestemmelse af din personlighed.

 

Målgruppe

Kurset er velegnet for alle, der har lyst til at udforske sin egen grundlæggende personlighed og lære mere om, hvordan den viden kan bruges til at indgå i en konstruktiv og bæredygtig relation med andre mennesker. Du kan deltage alene, eller du kan deltage sammen med dine kollegaer. Kurset kan også skræddersyes til grupper (ledergrupper, afdelinger, projektgrupper, bestyrelser m.m.). Det vil give en unik mulighed for at arbejde med jeres interne dynamikker, styrker og udfordringer.

 

Praktiske detaljer

Kurset gennemføres på en dag. Pris for deltagelse i et standardkursus er kr. 1.995,- for undervisning og materialer ekskl. kørsel og moms gældende ved min. 8 og maks. 16 deltagere. Dertil kommer udgifter til ophold og forplejning.